Hoogste btw-tarief naar 21% – wat doet Twinfield?

Op 1 oktober 2012 zal het hoge btw-tarief van 19% naar 21% gaan. Deze maatregel zal zorgen voor zo’n 4 miljard euro aan extra belastinginkomsten in 2013. De verhoging van de btw zal gepaard gaan met een overgangsregeling, omdat bedrijven zich moeten kunnen voorbereiden op deze wijziging.

Om de overgang naar het verhoogde btw-tarief te realiseren, heeft Twinfield een inventarisatie uitgevoerd op het huidige gebruik van btw voor administraties die onze klanten op dit moment gebruiken. Twinfield biedt weliswaar standaard inrichtingen van administraties aan, maar klanten kunnen dit naar eigen wens wijzigen.

Deze inventarisatie heeft duidelijk gemaakt dat zowel standaard als klantspecifieke btw inrichting gebruikt wordt. Twinfield zal daarom een tool ter beschikking stellen waarmee de klant zelf eenvoudig – zowel bij de standaard inrichting als bij de klantspecifieke inrichting – de instellingen van het btw-percentage kan wijzigen wanneer het uitkomt. Tevens zal deze tool mogelijkheden bieden om een verdergaande standaardisatie toe te passen op al uw administraties.

Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de verhoging van het btw-percentage en het moment van beschikbaar komen van de tool en de handleiding.

Tags: , ,

No comments yet.

Post Comment