Kennis: overgangsregeling verwacht bij BTW-verhoging

Bij de verhoging van het normale btw-tarief van 19% naar 21% hanteert de overheid waarschijnlijk een overgangsregeling. Bij eerdere aanpassingen is dat ook gedaan, zo meldt PwC.

Btw-adviseurs van PwC verwachten dat ook in de komende overgangsregeling het moment waarop de te belasten prestatie wordt verricht bepaalt of het oude of nieuwe tarief moet worden gehanteerd. Daardoor wordt een mogelijk btw-voordeel van vooruitbetalingen vóór de verhoging voor prestaties die na de btw-verhoging plaatsvinden, voorkomen.

­De verhoging van het normale btw-tarief naar 21% maakt onderdeel uit van het begrotingsakkoord en moet op 1 oktober 2012 ingaan. Deze verhoging kan een effect hebben op de prijsstelling van producten, maar betekent ook een hogere kostenpost voor bedrijven die geen volledig aftrekrecht hebben. Ook moet de aanpassing worden verwerkt in de boekhoudsystemen.

[Bron: Plein+]

Naschrift:

Het aanpassen van de boekhoudsystemen is niet moeilijk, maar moet wel tijdig worden uitgevoerd. Zorg dat uw administratie bij is. Alleen dan verloopt de aanpassing soepel. Ook iets om rekening met te houden indien u uw administratie uitbesteedt.

Tags: ,

No comments yet.

Post Comment