2011: het jaar van de efficiency

Het eerste blog van dit jaar gaat over een goed voornemen van mij. Namelijk efficienter werken. Niet dat het nu echt een chaos is, maar er is  nog wel wat winst te behalen. Een paar kleine voorbeelden.

Urenregistratie
Menig ondernemer begin direct te huiveren. Het blijft een lelijk woord, maar is vaak onmisbaar voor een goede bedrijfsvoering. Want immers meten is weten. Mijn oplossing is: de Twinfield-app. Gelijk maar een mooi toestel erbij, want de App draait (voorlopig nog) alleen op een Iphone. Maar ik moet zeggen: het valt erg mee.

SBR/XBRL
Nog zo’n leuk woord. Dit jaar of anders volgend jaar zullen de meeste accountants- en boekhoudkantoren wel XBRL-ready zijn. Ik ben wel bang dat xbrl-ready voorlopig hetzelfde is als HD-ready bij televisies. Het duurt een hele tijd voordat de uitzendingen ook van HD-kwaliteit zijn. Maar niet te min: ik moet nu wel over SBR/XBRL nadenken en ook er naar handelen. Dit betekent dat de hele stroom van administratie tot uiteindelijk rapport (jaarrekening of aangifte) kritisch moet worden bekeken en aangepast.

Portal/online dossier
In 2010 heb ik een begin gemaakt met een portal. Ook hier geldt dat 2011 nu het jaar moet zijn om de portal echt door elke klant te laten gebruiken. Dus niet meer via mails, brieven, faxen etc jaarrekeningen of aangiften laten accorderen, maar elektronisch.  Ik begin denk ik met de klanten de offerte voor de werkzaamheden 2011 elektronisch voor akkoord te laten tekenen.

Kortom: ook 2011 zal geen jaar zijn van rustig aan doen. Nee er moet geïnvesteerd worden in digitale oplossingen. En niet zo zeer in hardware, maar in werkwijze. Dit vergt dus een digitale houding van de klant en de accountant. En laat een gedragsverandering nu net het moeilijkste zijn.

No comments yet.

Post Comment