Van administreren naar signaleren!? Of door te administreren signaleren….

De NBA is de laatste tijd erg druk met het ondersteunen van accountants. Er komt de komende tijd een flink aantal ontwikkelingen op alle ondernemers af. Maar dat zal de accountant ook raken. Denk maar eens aan SBR. En als er niet direct een belletje gaat rinkelen bekijk mijn blog even snel. Op 28 juni 2012 was de themabijeenkomst “Van administreren naar signaleren”. Ik was die dag niet aanwezig, maar de beroepsorganisatie houdt ieder lid op de hoogte.

De informatievoorziening naar de accountant is ook helemaal van deze tijd: een infographic. (wel als PDF natuurlijk….. ) Maar als ik het plaatje zo eens bekijk, heb ik niet veel gemist. En met zoveel open deuren kom je als MKB-accountant niet veel verder. Misschien moet de titel wel anders(om) zijn: “door te administreren just signaleren”.

Ik denk eigenlijk dat dit een veel beter uitgangspunt is. Voor de goede verstaander: ik bedoel zeker niet de schoenendoos die naar de accountant/boekhouder wordt gebracht. Maar welke ondernemer heeft nu echt een goede administratie? Ik ken er weinig. Immers een administratie is meer dan de boekhouding alleen……

Infographic Van administreren naar signaleren als PDF.

No comments yet.

Post Comment